The Arthurs

The Arthurs

Spot the Loony 17:30 -

The Arthurs is een alternative rockband, opgericht door de Rotterdamse zanger, gitarist en songwriter Robin den Drijver.

De band maakt melodieuze, dynamische en rauwe alternatieve rock muziek, waarbij donker elektrisch gitaargeweld wordt afgewisseld met ingetogen composities. In hun muziek zijn er invloeden te horen van bands als The Doors, The Smiths, Nirvana en Pixies. Echter, The Arthurs onderscheidt zichzelf vooral door een eigen stijl en geluid.

In juni 2017 bracht de band debuutalbum ‘When I’m Sane’ uit, welke samen werd opgenomen door Den Drijver en drumster Jestke Blonk. Later zijn lead-gitarist Dylano Hahury en bassist Tim de Beer aan de line-up toegevoegd.

In december zal The Arthurs, dit keer als vierkoppige band, gaan beginnen aan de opnames van een nieuw album. Op Nacht van de Kaap zal de band dan ook veel nieuw materiaal ter gehore gaan brengen.

The Arthurs is een zeer ambitieuze band met een goede live reputatie die inmiddels, en geheel op eigen kracht, de podia van diverse gerenommeerde venues beklom. De band is door menig aanschouwer een grote toekomst voorspeld, dus komt dat zien en horen!