DEDE PRiEST & JOHNNY CLARK’S OUTLAWS

DEDE PRiEST & JOHNNY CLARK’S OUTLAWS

DEDE PRiEST & JOHNNY CLARK’S OUTLAWS komen naar de Nacht van de Kaap!

“Très belle voix de Dede Priest … Elle a developpe son propre style de jeu, parfois a la guitare, parfois au violon … Magnifique! Bravo pour les jeux de guitare saisissants de Johnny Clark .” – Blues Magazine, La France.

Dede Priest & Johnny Clark’s Outlaws worden bewierookt in alle talen, maar als we dan toch een recensie uit moeten kiezen om deze wereldband onder jullie aandacht te brengen, dan gaan wij voor een Franse, want dat klinkt nu eenmaal lekker chique enzo.

Enfin, over naar Les États-Unis. Daar groeide Dede Priest op Dallas, Texas, waar ze zich op jonge leeftijd bekwaamde in de klassieke viool. En zingen kon ze ook. Dat bleek even verderop in Austin, waar Dede zich na een studie filosofie vol op de muziek stortte. Met haar unieke stem en bovennatuurlijke beheersing van viool én gitaar timmerde Dede voortvarend aan haar carrière in de muziekindustrie. En met succes. Ze deelde podia met grootheden als Clarence Gatemouth Brown, Leon Russell en Harry Belafonte en verwierf weldra het predicaat “Modern Day Blues Queen”. Dede kwam dan ook al snel op de radar van televisieproducenten zoals HBO, Oprah Winfrey Network en History Channel, die haar muziek vervlochten met tal van bingewaardige TV-series.

Prachtig allemaal, maar Dede’s hart lag en ligt toch echt waar het hart van een muzikant hoort te liggen: op het podium. Dat is dan ook de reden waarom Dede haar krachten bundelde met Johnny Clark’s Outlaws. De samenwerking, die Rock, Soul, Gospel, Folk, en Country vervlecht in een unieke sound, bleek een doorslaand succes. De eerste drie albums die de band lanceerde, worden dan ook in binnen- en buitenland op het schild gehesen. Zelfs in Frankrijk.

Wij zijn in ieder geval uitermate trots dat Dede Priest & Johnny Clark’s Outlaws op 3 september naar Rotterdam komen om muziekgeschiedenis te schrijven op Nacht van de Kaap, het gezelligste feestje dat Rotterdam rijk is.

Save the date & à bientôt!