Ode aan de Nacht, een weergaloze line-up

Het hoofdpodium van de Nacht van de Kaap is gereserveerd voor de Ode aan de Nacht, hét muzikale huzarenstukje van het festival. Tijdens eerdere edities zongen talloze grootheden de sterren van de hemel op dit podium en ook aankomende editie staat er een weergaloze line-up op het menu. We noemen:

Frédérique Spigt
Femme fatale en oer-Rotterdamse rockidool. Haar nummer ‘Rotterdam stad zonder hart’ is ontegenzeggelijk het mooiste nummer dat ooit over de Maastad is geschreven.

Tim Akkerman
Voormalig leadzanger van Di-RECT, dief van menig meisjeshart en een van de grootste zangtalenten van Nederland. 

Annet Malherbe
Bekwaam actrice en zangeres. Kreeg het als Jiskefet’s Juffrouw Jannie kortstondig aan de stok met Sinterklaas en was een van de leukste zomergasten van Zomergasten. Tijdens de Nacht van de Kaap wordt Annet herenigd met Frédérique Spigt met wie ze een spetterende hommage aan de King of Rock ’n Roll bracht tijdens de theatertour Elvis has left the Building. 

Birgit Schuurman
Zangeres, actrice en dief van menig jongenshart Birgit Schuurman speelde in talloze speelfilms en theatervoorstellingen en prijkte daarbij jarenlang in de bovenste regionen van het wensenlijstje van onze programmeur. Zo zie je maar, de aanhouder wint!

Jelka van Houten
Actrice en zangeres Jelka van Houten brak door met haar rol in de musical Turks Fruit, waarmee ze terecht de John Kraaijkamp Musical Award in de wacht sleepte. 

Pierre van Duijl
Chansonnier de la Meuse. Vertolker van het levenslied in optima forma en een veel geziene en geprezen gast op de Nacht van de Kaap.

Ricky Koole
Actrice en begenadigd zangeres Ricky Koole speelde in meer dan veertig films. En op 2 september speelt ze op de Nacht van de Kaap tijdens de Ode aan de Nacht. 

Dook van Dijck 
Dook van Dijck is een dijk van een zanger, maar ook als acteur gooit hij hoge ogen. Speelde voorstellingen op Lowlands, De Parade  en Down the Rabbit Hole en het Next Wave Festival in New York. Op 2 september zet hij een Katendrechtse kroontje op deze lijst met een optreden tijdens de Ode aan de Nacht. 

Theo Braams
Wie Funk en Soul zegt, zegt Back to Basic. En wie Back to Basic zegt, zegt Theo Braams. Geen onbekende van de Nacht van de Kaap. Welkom terug, Theo! 

Inge Bonthond
Als backing vocalist van niemand minder dan Herman Brood timmerde de Rotterdamse Inge uit Slinge al op jonge leeftijd aan een indrukwekkende muziek carrière. Maakte tevens faam bij popformatie Gruppo Sportivo en tijdens de razend populaire theatershow Girls Just Wanna Have Fun.

Roel Mississippi Spanjers
Muzikant, historicus en muzikale reisgids van Mississippi, Roel Spanjers verandert Katendrecht voor een nacht in New Orleans.

Marja van Katendrecht
Sinds jaar en dag de onvolprezen gastvrouw van Ode aan de Nacht. 

Ronald Kool en orkest
Een wereld line-up verdient een wereldorkest. En met Ronald Kool hoeven we ons daar geen zorgen over te maken.

Hiermee is de line-up van Ode aan de Nacht, hét muzikale en theatrale huzarenstukje van de Nacht van de Kaap, compleet. Kortom, alle ingrediënten voor een spetterende en op voorhand onvergetelijke voorstelling zijn aanwezig. Haal nu je kaarten in huis, zodat je zeker weet dat je erbij bent: https://denachtvandekaap.nl/tickets

 

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over de Nacht van de Kaap?

Meld je nu aan voor de Kaapse nieuwsbrief.

* indicates required