De Nacht van de Kaap verhuist van Katendrecht naar Katendrecht!

Dansen op het Promenade dek, feesten in balzalen met een ultiem Goldfinger-gehalte en een cocktailtje wegtikken in de bar waar Frank Sinatra ooit in kennelijke toestand zijn sigaren soldaat maakte. Voor iedereen die daar blij van wordt hebben we goed nieuws, want de Nacht van de Kaap vindt vanaf dit jaar plaats op, in en naast het mooiste en grootste monumentale cruiseschip dat Nederland rijk is: De SS Rotterdam!

Na tien onvergetelijke jaren zeggen wij het Deliplein vaarwel. Afscheid nemen is moeilijk, maar het is niet anders. Toen wij Katendrecht in 2009 voor de eerste keer veranderden in de rosse buurt van weleer, konden wij gebruik maken van een overdaad aan leegstaande panden en loodsen. Die tijden zijn voorbij. Het gebied heeft het afgelopen decennium een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. De leegstaande panden zijn één voor één in gebruik genomen door café- en restauranthouders en Fenixloods I heeft ondertussen ook een nieuwe bestemming gekregen. De komst van het Landverhuizersmuseum in Fenixloods II betekent het einde Het Grootste Danspaleis; het één na grootste podium van het festival. Kortom, de ruimte om jullie de festivalervaring te bieden die jullie verdienen, verdwijnt als sneeuw voor de zon. Daarom zijn wij ongelofelijk blij dat de kapitein van de SS Rotterdam de loopplank heeft uitgelegd en ons de kans biedt om het succes van de Nacht der Nachten voort te zetten en van een weergaloos nieuw elan te voorzien.

Wat mogen jullie verwachten? Allereerst verhuizen we alle bekende podia – De Ode, De Promenade, Het Grootste Danspaleis – mee naar de nieuwe locatie. Never change a winning team, tenslotte. Maar er staat meer op het programma. Naast de SS Rotterdam verrijst een speeltuin voor volwassenen waar je U tegen zegt, met Kaapse kroegen, charmante cafeetjes en ondeugende nachtclubs. Dit alles in de stijl van de SS Rotterdam. Kortom, de Nacht van de Kaap verlaat de roaring twenties en zet koers naar de fabulous fifties en de swinging sixties. Dress accordingly, ladies & gents!

Wij verwelkomen U op zaterdag 7 september dan ook graag op, in en naast de SS Rotterdam, tussen Maashaven en Nieuwe Maas, recht tegenover de Euromast, in Katendrecht. Want wat Kaaps is, moet Kaaps blijven.

Wij hebben er zin in!