Odepodium

 

Hét grootste podium van Nacht van de Kaap. Moeder aller muziekpodia waar de fine fleur van het nationale en internationale muzikantengilde de zonsondergang inluidt met wervelende optredens, onuitwisbare indrukken en zinnenprikkelend feestgedruis. U bent gewaarschuwd!

18:00 - 19:00 :
19:30 - 20:30 :
23:30 - 0:30 :
Programma Odepodium

Grounds Grootste Danspaleis

 

Het podium op het puntje van de uitgestrekte kade van het SS Rotterdam getransformeerd in een eigentijds en eigenwijs Danspaleis, waar artiesten uit binnen- en buitenland de voetjes keer op keer van de vloer krijgen. Stilstaan is hier streng verboden.

00:00 - 1:00 :
19:30 - 20:30 :
21:00 - 22:00 :
22:30 - 23:30 :
Programma Grounds Grootste Danspaleis

Bar Dancing del Disco

 
Een hijgende en kreunende discostijl uit een duister verleden zal de Bar Dancing del Disco kleuren. Stap de tent binnen, je weet nooit van te voren wat er die bewuste avond zal gebeuren. Whatever happens in Bar Dancing del Disco…
20:30 - 1:00 :
Programma Bar Dancing del Disco

Sauna Zuid

 

Sauna Zuid is een rokerig toevluchtsoord voor alle (zee)lieden van diverse pluimage en dubieus allooi! Bij gastvrouwen Non de Jus & Rita Lynn is iedereen welkom voor een vaas goudgeel vocht of een exotische cocktail om al je zorgen weg te klokken. Hossen en zingen, drinken en klinken, dansen en sjansen: bij Sauna Zuid is het ouderwets gezellig! Laat je verleiden door Captain Stabbin en zijn maatje Don of Finland, zing mee met tranentrekkende levensliederen en schudt de heupen los op de heetste disco tunes. Onze eigen Rotterdamse Mary Servaes, oftewel Maria Dolores zingt liedjes die geen zeemanshart onberoerd laat. Dus: gooi je dikke trossen los en kom zweten in deze knusse hut. In Sauna Zuid stijgt de temperatuur tot ongekende hoogte!

Programma Sauna Zuid

SS Rotterdam Queens Lounge

 

In de zaal bevindt zich een dansvloer, uitgevoerd in stroken van exotische houtsoorten. De balustrades zijn ontworpen door beeldhouwer Bram Roth en het wollen wandtapijt van Mutters-Roth. De asymmetrische opzet van de inrichting en de verhoging zorgen ervoor dat alle accenten in de zaal de aandacht krijgen die ze verdienen, waarbij de dansvloer het hoogtepunt vormt.

21:00 - 2:35 :
21:00 - 4:00 :
Programma SS Rotterdam Queens Lounge

SS Rotterdam Theatre

 

Destijds werden in het Theatre shows opgevoerd, films vertoond, voorstellingen en concerten gegeven of modeshows gelopen. Frank Sinatra, Duke Ellington en andere groten der aarden schitterden hier op de planken. De entree van het Theatre is opgesierd met het kunstwerk “Leven” van Dick Elffers en het balkon van het Theatre heeft wel de oorspronkelijke stoelopstelling behouden.

00:00 - 1:00 :
21:30 - 23:30 :
01:30 - 2:35 :
02:35 - 4:00 :
Programma SS Rotterdam Theatre

SS Rotterdam Smoking Room

 

De Smoking Room is eveneens een bijzonder ontworpen zaal op het ss Rotterdam. Door de grote ramen heeft deze zaal een vrij uitzicht op de Maas en op het Promenade Deck. De banken aan de zijkanten van de zaal zijn zo ontworpen dat ze omgedraaid kunnen worden: zo geniet u van het uitzicht naar buiten óf kijkt u de zaal in. Bijzonder in deze zaal is ook het plafond, dat bestaat uit donkere en lichte velden en daardoor doet denken aan een Japanse kamerwand.

Programma SS Rotterdam Smoking Room

SS Rotterdam Ambassador Lounge

 

De Ambassador Lounge is ontworpen door architect J.A. van Tienhoven en was vroeger de nachtclub aan boord. Hij heeft een luxueuze en functionele zaal ontworpen waarin de passagiers zich prettig voelen. Het hart van de zaal is de ronde dansvloer met een ingelegd stermotief bestaande uit verschillende houtsoorten. Aan de rand van de dansvloer bevindt zich een mooie bar die van twee kanten bereikbaar is. De panelen ‘Water en lucht’ van Huub Hierck sieren de muur rondom de dansvloer.

23:00 - 4:00 :
Programma SS Rotterdam Ambassador Lounge

SS Rotterdam Grand Ballroom

 

De grote ramen van de Grand Ballroom geven een prachtig uitzicht op de skyline van de stad en de Rotterdamse haven. Opvallend is de immense muurschildering welke het leven in en rond de Aegeïsche Zee voorstelt. Zowel beneden als op het grote balkon bevindt zich een buitenterras.

22:30 - 4:00 :
Programma SS Rotterdam Grand Ballroom