Odepodium

 

Hét grootste podium van Nacht van de Kaap. Moeder aller muziekpodia waar de fine fleur van het nationale en internationale muzikantengilde de zonsondergang inluidt met wervelende optredens, onuitwisbare indrukken en zinnenprikkelend feestgedruis. U bent gewaarschuwd!

Programma Odepodium

De Promenade

 

Het epische epicentrum van de Nacht der Nachten waar zinnenprikkelende acts en optredens ogen en oren tot in de late uurtjes bekoren.

Programma De Promenade

Grounds Grootste Danspaleis

 

Het podium op het puntje van de uitgestrekte kade van het SS Rotterdam getransformeerd in een eigentijds en eigenwijs Danspaleis, waar artiesten uit binnen- en buitenland de voetjes keer op keer van de vloer krijgen. Stilstaan is hier streng verboden.

Programma Grounds Grootste Danspaleis

Zeemanshuis

Zing mee met de meest heerlijke nummers in het Huis voor zeemans- & levensliederen.

Programma Zeemanshuis

Spot the Loony

Bijna als vanzelfsprekend kunt u in deze tent weer terecht voor uw oorstrelingen, dansmoves en allerhande versnaperingen. SpotTheLooney zegt u? Jazeker, in de geest van het roemruchte lokaal voor dranken en klanken op de Beijerlandselaan, inderdaad op Zuid dus. Daar waar menig drinkebroer zijn geheugen verloor, menig DJ diens eigen sound ontwikkelde en een keur aan muzikanten de tent op z’n kop zette. De rebelse streken uit het verleden niet vergeten zijnde, kraakten de voormalige uitbatert en kornuiten tijdens de eerste editie van de Nacht het enige nog leegstaande pijpelaatje. Volgens het aloude poldermodel werd steeds een grotere ruimte gegund door de notabelen van de Nacht. Met improvisatie, transpiratie en buiten-de-doos denken werden deze ruimtes keer op keer omgetoverd tot a-place-to-be. En ook aankomende editie kun je borst of borsten natmaken. Want SpotTheLooney, voor altijd en eeuwig verbonden met de Nacht der Nachten, presenteert maar liefst vier bands dit jaar: The Ghostbusters, Dr Bird, The Ragtime Wranglers en Bounze. En zoals gebruikelijk zullen de DJ’s van Loonysoundzz voor, tussen en na de optredens de dansvloer in hysterische extase brengen met platenkoffers vol megahits en obscure eendagsvliegen.

Programma Spot the Loony

Sauna Zuid / Bar Dancing del Disco

 
Een hijgende en kreunende discostijl uit een duister verleden zal de Bar Dancing del Disco kleuren. Stap de tent binnen, je weet nooit van te voren wat er die bewuste avond zal gebeuren. Whatever happens in Bar Dancing del Disco…
Programma Sauna Zuid / Bar Dancing del Disco

SS Rotterdam Queens Lounge

 

In de zaal bevindt zich een dansvloer, uitgevoerd in stroken van exotische houtsoorten. De balustrades zijn ontworpen door beeldhouwer Bram Roth en het wollen wandtapijt van Mutters-Roth. De asymmetrische opzet van de inrichting en de verhoging zorgen ervoor dat alle accenten in de zaal de aandacht krijgen die ze verdienen, waarbij de dansvloer het hoogtepunt vormt.

Programma SS Rotterdam Queens Lounge

SS Rotterdam Theatre

 

Destijds werden in het Theatre shows opgevoerd, films vertoond, voorstellingen en concerten gegeven of modeshows gelopen. Frank Sinatra, Duke Ellington en andere groten der aarden schitterden hier op de planken. De entree van het Theatre is opgesierd met het kunstwerk “Leven” van Dick Elffers en het balkon van het Theatre heeft wel de oorspronkelijke stoelopstelling behouden.

Programma SS Rotterdam Theatre

SS Rotterdam Smoking Room

 

De Smoking Room is eveneens een bijzonder ontworpen zaal op het ss Rotterdam. Door de grote ramen heeft deze zaal een vrij uitzicht op de Maas en op het Promenade Deck. De banken aan de zijkanten van de zaal zijn zo ontworpen dat ze omgedraaid kunnen worden: zo geniet u van het uitzicht naar buiten óf kijkt u de zaal in. Bijzonder in deze zaal is ook het plafond, dat bestaat uit donkere en lichte velden en daardoor doet denken aan een Japanse kamerwand.

Programma SS Rotterdam Smoking Room

SS Rotterdam Ambassador Lounge

 

De Ambassador Lounge is ontworpen door architect J.A. van Tienhoven en was vroeger de nachtclub aan boord. Hij heeft een luxueuze en functionele zaal ontworpen waarin de passagiers zich prettig voelen. Het hart van de zaal is de ronde dansvloer met een ingelegd stermotief bestaande uit verschillende houtsoorten. Aan de rand van de dansvloer bevindt zich een mooie bar die van twee kanten bereikbaar is. De panelen ‘Water en lucht’ van Huub Hierck sieren de muur rondom de dansvloer.

Programma SS Rotterdam Ambassador Lounge

SS Rotterdam Grand Ballroom

 

De grote ramen van de Grand Ballroom geven een prachtig uitzicht op de skyline van de stad en de Rotterdamse haven. Opvallend is de immense muurschildering welke het leven in en rond de Aegeïsche Zee voorstelt. Zowel beneden als op het grote balkon bevindt zich een buitenterras.

Programma SS Rotterdam Grand Ballroom