Sponsors

Bent u geintereseerd in het sponsoren van dit unieke evenement? We hebben diverse sponsorpakketten van speciale arrangementen voor uw bedrijf tijdens het festival tot vermelding in het programmaboekje. Meer weten? Neem contact op via info@jmr.nl of bel 010 433 13 00 (tijdens kantooruren).

De Nacht van de Kaap wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende partijen:

 

Rotterdam Festivals coördineert het evenementenbeleid in Rotterdam en stimuleert de cultuurparticipatie van Rotterdammers. Wij realiseren een karakteristiek festivalaanbod en een breed publiek voor kunst en cultuur in Rotterdam. De Nacht van de Kaap is onderdeel van de festivalagenda van Rotterdam Festivals.

www.rotterdamfestivals.nl

 

Sena behartigt sinds 1993 de belangen van muzikanten en producenten. Zij krijgen van ons een vergoeding als hun muziek in het openbaar gedraaid wordt. Elke dag zetten wij ons in voor onze rechthebbenden. Dat zijn er nu ruim 25.000.

Muzikanten en producenten krijgen hun vergoeding dankzij muzieklicenties. Bedrijven en organisaties sluiten die licenties af bij Sena. Als stichting zonder winstoogmerk betaalt Sena de geïncasseerde gelden tegen zo laag mogelijke kosten door. Op die manier krijgen de makers van muziek waar zij recht op hebben.

Sena werkt op basis van de Wet op de naburige rechten en is gevestigd in Hilversum. Voluit staat Sena voor Stichting ter Exploitatie van Naburige rechten.

www.sena.nl

 

Theater Walhalla is een burgerinitiatief van programmamaakster Rachèl van Olm en cabaretier Harry-Jan Bus. Het zit op precies hetzelfde adres als de roemruchte Dancing Walhalla aan de Sumatraweg en is daar dan ook naar vernoemd. Dancing Walhalla was in de vorige eeuw een roemrucht danspaleis waar voor de oorlog de voetjes van de vloer gingen op de tonen van een draaiorgel.

Naast het kleine theater Walhalla met 80 zitplaatsen hebben de initiatiefnemers ook ingezet op uitbreiding met een grotere theaterzaal. Die is inmiddels gerealiseerd in de voormalige Steinwegkantine onder de naam Kantine Walhalla met een theaterzaal van 150 zitplaatsen. Op de begane grond is daar ook gevestigd Foyer-Café Walhalla. Een café-restaurant met 80 zitplaatsen en een groot buitenterras van 200 zitplaatsen. Het kleine Theater Walhalla aan de Sumatraweg is in september 2008 geopend door toenmalig burgemeester Ivo Opstelten.

Walhalla organiseert ondertussen in zowel Theater als Kantine Walhalla meer dan 275 voorstellingen per jaar. Ze zijn daarnaast initiatiefnemer van festivals als De Nacht van de Kaap, Het Welkom Thuis Festival, De Ronde van Katendrecht en het Kid Dynamite Jazz Festival.

www.theaterwalhalla.nl

 

Na de oprichting in 1993 is JMR Produkties onder leiding van Mark Rouwenhorst en Jasper Scholte uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende evenementenorganisaties van Nederland. Vanaf 1997 organiseerden zij de Dance Parade in Rotterdam en initiëren zij jaarlijks nieuwe spannende initiatieven zoals Strand aan de Maas, Camping Rotterdam, De Nacht van de Kaap, Art at the Warehouse en Boothstock Festival. Ook bestaande evenementen zoals het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland en de Nationale Nieuwjaarsnacht zijn evenementen waaraan JMR organisatorisch haar naam heeft verbonden.

JMR Produkties heeft zich ontwikkeld tot een organisatiebureau dat gespecialiseerd is in de productie en uitvoering van zakelijke, publieks- en sportevenementen.

www.jmr.nl

 

Kornuit maakt lekker bier!

www.ontdekkornuit.nl

 

Ignation Rotterdam maakt toffe websites!

www.ignation.io