Sykes & Beau Zwart

Sykes is een in Rotterdam gevestigde producer/zanger/DJ. Als jong kind luisterde hij naar artiesten als Donny Hathaway en India Arie. Op 6-jarige leeftijd nam zijn vader hem mee om trompet te spelen op het podium, waardoor zijn liefde voor optreden en muziek maken begon.

Toen hij 14 jaar oud was, begon hij keyboardlessen te volgen aan de lokale muziekschool. Een paar jaar later begonnen ze een project om studenten samen te brengen in bands, wat de aanzet was om zijn eigen nummers te produceren, te schrijven en te experimenteren met muziekproductiesoftware.

In zijn tienerjaren ontdekte hij langzaam elektronische muziek door te luisteren naar artiesten als James Blake, Bonobo en RJD2. Dit resulteerde in het produceren van zijn eigen elektronische muziek. De muziek die hij vandaag de dag creëert, combineert deze verschillende genres met zijn eigen zang.

Soundcloud: https://soundcloud.com/mike_everling 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beau Zwart (1995) uit Rotterdam begon vroeg met klassieke piano en ontwikkelde een unieke stijl door jazz en elektronische muziek te integreren. Afgestudeerd aan HKU University of the Arts Utrecht in 2019, bracht hij muziek uit bij internationale labels zoals INI Movement en Lazy Days, en deelde podia met bekende namen.

Zijn composities mengen soulvolle elektronica, jazz en verhalende elementen. Als filmcomponist voor vijf speelfilms, inclusief "Drama Girl," op zijn label Narrative Identity, verbindt hij muziek en film.

Met een genomineerde score en geannuleerde optredens tijdens de pandemie, werkt hij momenteel aan zijn debuutalbum en soundtracks voor korte films. Zijn kunst overstijgt genregrenzen en maakt complexe muziek toegankelijk.

http://beauzwart.com/

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over de Nacht van de Kaap?

Meld je nu aan voor de Kaapse nieuwsbrief.

* indicates required