Het Gezelschap laat zich het best omschrijven als een formatie die een wilde mix van hiphop en house doen samensmelten met blues en spoken word. Het drietal, bestaande uit De Likt-frontman Jordy Dijkshoorn, de Nachtburgemeester van Dordrecht Juno Rissema en BrandWerk-MC Diggy Rast zette 20 januari jongstleden het Rotterdamse poppodium Rotown op stelten en zal op 5 september een van de hoofd-acts op de Nacht van de Kaap zijn.

Programmeur Jasper Scholte van JMR Event Makers is in zijn nopjes met de komst van Het Gezelschap: ‘De mannen van het Gezelschap weten hoe je een feestje maakt. Ze hebben een geweldige interactie met hun publiek. Dat maakt de formatie erg geschikt voor een festival als de Nacht van de Kaap, waar de artiesten en publiek vaak gezamenlijk optrekken om er een mooi feestje van maken. Bovendien is de frontman, de heer Dijkshoorn, een archetypische Rotterdammer, die zijn afkomst niet onder stoelen of banken steekt. Ook dat valt goed in Katendrecht. Let maar op.”